Vind de coach die bij je past

Beroepsorganisaties
Beroepsorganisaties

Elke goede coach streeft naar voortdurende groei en verbetering in hun vakgebied. Een effectieve manier om dit te bereiken, is door lid te worden van een beroepsorganisatie voor coaches. Wat dit inhoudt en waarom dit voor jou van belang zou kunnen zijn vind je hier beneden. LinkupMarket moedigt caoches aan te investeren in professionele groei en zich aan te sluiten bij een beroepsorganisatie. Ontdek de voordelen van een ondersteunende gemeenschap die je helpt om succesvol te zijn in je coachingcarrière, en zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te helpen met de uitdaging waar zij voor staan.


Wat is een beroepsorganisatie voor coaches?

Een beroepsvereniging voor coaches is een organisatie die zich richt op het ondersteunen, ontwikkelen en vertegenwoordigen van professionals in het coachingsvak. Dit kan variëren van coaching over levensvragen, business coaches, gespecialiseerde coaches op het gebied van gezondheid, loopbaanontwikkeling en alles wat hier tussen valt. De vereniging fungeert als een gemeenschap waar coaches samenkomen om kennis te delen, netwerken op te bouwen en toegang te krijgen tot waardevolle middelen.

Waarom lid worden van een beroepsorganisatie voor coaches?

Er zijn verschillende redenen waarom je lid zou willen worden vaan een beroepsorganisatie.

  • Professionalisme en erkenning:

    Lidmaatschap van een beroepsorganisatie geeft je geloofwaardigheid en toont aan dat je voldoet aan bepaalde standaarden en ethische richtlijnen, wat het vertrouwen van cliënten kan vergroten.

  • Opleiding en ontwikkeling:

    Deze organisaties bieden vaak educatieve mogelijkheden zoals workshops en conferenties. Door deel te nemen, blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de coachingwereld.

  • Netwerken:

    Lidmaatschap opent deuren naar een netwerk van gelijkgestemde professionals. Het delen van ervaringen en ideeën met collega’s kan waardevolle inzichten opleveren.

  • Toegang tot hulpmiddelen:

    Beroepsorganisaties verstrekken vaak bronnen zoals sjablonen voor contracten, ethische richtlijnen en zakelijke ondersteuning om je te helpen je praktijk effectief te beheren.

Hoe sluit ik me aan bij een beroepsorganisatie voor coaches?

Het proces om lid te worden van een beroepsorganisatie voor coaches is doorgaans eenvoudig. Bezoek de officiële website, bekijk de lidmaatschapscriteria en volg de instructies voor aanmelding. 

Welke beroepsorganisaties voor coaches zijn er?

Er is een grote diversiteit van beroepsorganisaties voor coaches. Je kunt je dus afvragen wat de beste beroepsorganisatie voor coaches is, die bij jou past.

Investeer in je professionele groei en sluit je aan bij een beroepsorganisatie voor coaches. Ontdek de voordelen van een ondersteunende gemeenschap die je helpt om succesvol te zijn in je coachingcarrière, en zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te helpen met de uitdaging waar zij voor staan.

Op LinkupMarket vind je verschillende soorten coaching. Om deze zo overzichtelijk mogelijk voor je weer te geven hebben we ze ingedeeld in een aantal categorieën. Klik op een van de categorieën om een coach te vinden die bij jou past.

Adiona

Beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- en gezinscoaches.

Adiona staat bekend als de beroepsorganisatie die de belangen van kinder-, jongeren- en gezinscoaches behartigt en de algemene ontwikkelingen in deze beroepsgroep stimuleert. Het doel van Adiona is om hun leden in staat te stellen hun werk op een optimaal en efficiënt niveau uit te voeren. Deze beroepsorganisatie biedt een platform voor professionele ontwikkeling met inhoudelijke vakgroepen, projecten, onderzoek, intervisiemogelijkheden en inspirerende ledendagen. Ook voorziet Adiona haar leden van informatie, praktische middelen en ondersteuning om de praktijkvoering te optimaliseren.

blcn

Beroepsorganisatie voor leefstijlcoaches.

BLCN is de beroepsvereniging voor HBO-opgeleide, geaccrediteerde leefstijlcoaches in Nederland. Ze behartigen belangen en waarborgen kwaliteit in leefstijlcoaching. De aangesloten leefstijlcoaches, zowel zelfstandige als in dienst van organisaties, zijn netwerkers en verbinders. BLCN stelt kwaliteitseisen om een hoogwaardige beroepsuitoefening te garanderen. BLCN helpt de aangesloten coaches de levens van mensen te transformeren door gezonde leefstijlcoaching.

CAT

Collectief Alternatieve Therapeuten.

Het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten. CAT biedt leden voordelen zoals kortingen op beroeps- en bedrijfsverzekeringen via BAT en aansluiting bij de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie van GAT. Leden van het CAT worden gescreend en gecertificeerd.

ICEEFT

International Centre for Excellence in Emotionally Focus Therapy.

Het ICEEFT fungeert als wereldwijd toonaangevend centrum voor de bevordering van veerkrachtige individuen en sterke relaties tussen partners en binnen families door middel van EFT, een bewezen methode voor het herstellen en versterken van relaties, en verbeteren van de geestelijke gezondheid en welzijn.  Door voortdurend onderzoek en opleiding streeft het ICEEFT ernaar de Emotionally Focused Therapy (EFT) continu te verbeteren. Het ICEEFT telt momenteel meer dan 8000 professionals wereldwijd iedereen is welkom om de kracht van EFT te ontdekken en te omarmen.

ICF

International Coaching Federation.

ICF, de International Coaching Federation, streeft ernaar om wereldwijd excellentie, impact en waarde in coaching te bevorderen. Met 25+ jaar ervaring genieten leden directe geloofwaardigheid. ICF ontwikkelt coach competenties en stelt professionele gedragscodes en normen op. Verder kent het ICF bekwaamheidsverklaringen aan professionals toe, bieden ze trainingen en de mogelijkheid aan te sluiten bij een Communty of Practice. Ook accrediteert het ICF opleidingen die voldoen aan hoge normen en initieren ze gesprekken over de toekomst van coaching.

FGzPt

Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten.

De FGzPt is opgericht door beroepsverenigingen om specifieke taken te vervullen. De FGzPt erkent en houdt toezicht op opleidingen tot gz-psycholoog en psychotherapeut, en regelt specialisaties. Dit maakt de FGzPt het aanspreekpunt voor de overheid. Kwaliteitsborging, belangenbehartiging en dienstverlening aan professionals zijn taken van de beroepsverenigingen, waarvan lidmaatschap essentieel is. Registratie bij de FGzPt vervangt dit niet. De FGzPt heeft drie leden: het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

LVSC

De Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching.

LVSC is de beroepsvereniging voor professioneel begeleiders, die bijdragen aan duurzaam leren van medewerkers, teams en organisaties. LVSC biedt een platform voor kwaliteit, ontmoeting en kennisuitwisseling. De leden van LVSC, waaronder supervisoren, coaches en organisatiebegeleiders, registreren zich in het LVSC beroepsregister na voltooiing van een LVSC-erkende opleiding. Deze beroepsvereniging helpt bij de ontwikkeling van begeleiders, door het organiseren van kennisbijeenkomsten, intervisies, workshops en het Tijdschrift voor Begeleidingskunde. LVSC staat voor kwaliteit, toegankelijkheid en vertrouwen, en haar leden faciliteren leer- en ontwikkelprocessen in een veranderende samenleving.

NBTP

Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie.

De Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen (NBTP) is opgericht voor professionele toegepaste psychologie. De NBTP vergroot de waarde van toegepaste psychologie door het verbinden van psychologen, de zorgsector en organisaties. De NBTP richt zich op professionalisering, kwaliteit en bijscholing van Toegepaste Psychologen via een kwaliteitsregister. Daarnaast vertegenwoordigt de NBTP Toegepast Psychologen en lobbyt voor betere positionering en erkenning. De NBTP verbindt leden door middel van activiteiten, ontmoetingen en ondersteuning, en werkt aan een goede arbeidsmarktpositie voor Toegepast Psychologen.

NGvV

Nederlands Genootschap van Vitalogen.

Het Nederlands Genootschap van Vitalogen is de beroepsvereniging voor vitalogen in Nederland, gericht op ontwikkeling, belangenbehartiging en netwerkvorming. Lidmaatschap staat open voor post-hbo gediplomeerde vitalogen en studenten in de opleiding Vitaloog. De NGvV organiseert diverse evenementen, zoals vitabijeenkomsten, masterclasses, Vita Summer School en het Vitalevent tijdens de Nationale Vitaliteitsweek. Het doel is het promoten en verspreiden van het gedachtengoed ‘Vitalogie’ door belangenbehartiging, opleidingen en kennisuitwisseling. Inschrijving in het kwaliteitsregister van het NGvV is aanbevolen voor vitalogen om de titel te mogen dragen en professionele kwaliteit te waarborgen.

NIP

Het Nederlands Instituut van Psychologen.

Het NIP, het Nederlands Instituut voor Psychologen is een beroepsvereniging van wetenschappelijk opgeleide psychologen in Nederland. Ze streeft naar eenheid en ondersteuning van haar leden gedurende de gehele loopbaan en in alle werkvelden. Het NIP bepaalt professionele normen en standaarden, positioneert psychologen en psychologie, en levert kwaliteit aan hen die een beroep op het NIP doen. Ook verenigd het NIP psychologen om hun positie te versterken, wetenschappelijke standaarden te bepalen, en beroepsmatige belangen te behartigen. Verder informeert en bevordert het NIP vakinhoudelijke kennisuitwisseling, borget het vakbekwaamheid met kwaliteitsinstrumenten en zet het psychologische expertise in bij maatschappelijke vraagstukken, altijd in samenwerking met relevante partijen.

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, is een vooraanstaande, onafhankelijke beroepsorganisatie die zich richt op de bevordering van professionaliteit, kwaliteit en ethische normen binnen het coachingdomein in Nederland. Deze non-profitorganisatie fungeert als een gerespecteerde autoriteit en biedt een platform voor professionele coaches om hun expertise te ontwikkelen en te tonen. NOBCO legt waardevolle verbindingen met onder andere universiteiten, om de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoek te integreren in de coachingpraktijk. 

Noloc

Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Noloc is de grootste beroepsvereniging binnen loopbaanprofessie voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. Noloc staat voor kwaliteit, professionaliteit en continue ontwikkeling binnen het vakgebied.

Met ongeveer 3600 leden verbindt deze beroepsvereniging vakgenoten en draagt het bij aan toekomstgerichte beleidsvorming waar mensen, werk en organisaties centraal staan. Als partner van Ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het UWV, SBB, gemeenten, OVAL en andere relevante partijen, speelt Noloc een actieve rol in de transformatie van loopbanen in ontwikkeling.

NPaV

Nederlandse Psychoanalytische Vereniging.

De NPaV vertegenwoordigt psychoanalytici in Nederland, met momenteel rond de 250 leden en kandidaat-leden. Ze biedt een opleiding tot psychoanalyticus, waarborgt de kwaliteit van de beroepspraktijk, bevordert bekendheid met psychoanalyse en onderhoudt internationale contacten. De NPaV is ontstaan uit de fusie van drie psychoanalytische verenigingen en heeft sinds 1917 een georganiseerde aanwezigheid in Nederland. De vereniging organiseert regelmatig avonden over theorie en praktijk, een jaarlijkse studiedag met buitenlandse sprekers, kandidatendagen en diverse studiegroepen.

NVP

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

De NVP is sinds 1930 de toonaangevende beroepsvereniging voor BIG-geregistreerde psychotherapeuten. De focus van de NVP ligt op het bewaken en versterken van het vakgebied psychotherapie en de positie van psychotherapeuten. Ze stimuleren de continue verbetering van psychotherapeutische behandelingen en zorgen ervoor dat deze beschikbaar blijven voor degenen die er het meest behoefte aan hebben. De NVP biedt een scala aan bronnen en evenementen, waaronder een eigen beroepscode, factsheets, verschillende registers, het Tijdschrift voor Psychotherapie, en organiseert jaarlijks de Dag van de Psychotherapie en diverse trainingen via de NVP academy.

NVGP

Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie.

De NVGP, opgericht in 1957, is gespecialiseerd in groepspsychotherapie en bevordert diverse vormen van groepsbehandeling. Naast trainingen en groepspsychotherapie, richten leden zich op groepsprocessen buiten de GGZ, zoals teamcoaching en conflictbeheersing. De NVGP biedt erkende opleidingen tot Groepstherapeut-NVGP of Specialistisch Groepstherapeut-NVGP. Via studiedagen, workshops, onderzoek en publicaties wordt het vakgebied van groepsdynamica en groepstherapie bevorderd. Sectoren zoals Psychodrama en de Maatschappij Als Groep (MAG) zijn actief binnen de NVGP. Diverse lidmaatschapsopties zijn beschikbaar, ook voor niet-psychologen. 

NVRG

Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

De NVRG fungeert als kwaliteitsregister en beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten (systeemtherapeuten) en systeemtherapeutisch werkers. De NVRG bewaakt de kwaliteit van opleidingen en nascholing voor systeemtherapeuten, bevordert systemisch denken en handelen, organiseert congressen en publiceert het tijdschrift Systeemtherapie. Haar systeemtherapeutische benadering erkent dat problemen vaak geworteld zijn in sociale, relationele en culturele contexten. Door het beïnvloeden van interactiepatronen binnen het systeem, biedt systeemtherapie effectieve oplossingen voor diverse problemen, zoals psychische klachten, relatie- en gezinsproblemen, en huiselijk geweld. 

NVPP

Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie.

De NVPP bevordert psychoanalytische psychotherapie als evidence-based behandeling voor psychische stoornissen en verspreidt het psychoanalytisch gedachtegoed. Dit doet ze met een opleiding, jaarlijkse studiedagen en lezingen. De NVPP bewaakt de vakbekwaamheid en draagt bij aan het Tijdschrift voor Psychoanalyse. Ook werkt ze nauw samen met binnen- en buitenlandse verenigingen en volgt ze ontwikkelingen in de psychotherapie. De NVPP is lid van EFPP, de European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy en heeft momenteel meer dan 500 leden.

ST!R

Stichting registratie.

StiR, Stichting Registratie, beheert onafhankelijk beroepsregistraties voor coaches. Het is de missie van StiR om coaches en opleiders de mogelijkheid te bieden zich professioneel te onderscheiden door accreditatie en/of registratie. StiR streeft naar hoogwaardige kwaliteit en draagt bij aan zichtbaarheid en profilering van geregistreerde begeleiders. Registeren bij StiR is gebaseerd op strenge kwaliteitsnormen, waardoor we maximale transparantie en erkenning nastreven.

VEN

Vereniging EMDR Nederland.

De VEN, opgericht in april 2003, is voortgekomen uit het EMDR Netwerk dat sinds 1994 bestond. Met meer dan 6.500 leden in 2023 is de VEN een van de grootste psychotherapieverenigingen in Nederland. De doelstellingen van de VEN zijn het bevorderen en ontwikkelen van EMDR, het waarborgen van de kwaliteit van EMDR-toepassingen en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

VGCt

Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën.

De VGCt is een vakvereniging voor cognitief gedragstherapeuten en -werkers in Nederland, opgericht in 1966. Met ongeveer 9000 leden bevordert de VGCt de wetenschappelijke en kwalitatieve ontwikkeling van cognitieve gedragstherapie. Haar missie is het bevorderen van een gezonder Nederland door bewezen effectieve psychologische behandelmethoden, vooral cognitieve gedragstherapie. De VGCt streeft naar erkenning en waardering van deze behandelingen en wil haar leden inspireren en ondersteunen in hun professionele groei. Ze biedt lezingen, opleidingen, accreditering, onderzoek, en belangenbehartiging.

VKJP

Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie.

De VKJP is een wetenschappelijke en specialistische vereniging voor kinder- en jeugdpsychotherapie in Nederland. Met meer dan vijftig jaar ervaring brengt de VKJP professionals samen uit diverse therapeutische scholen en achtergronden. De vereniging streeft naar de bevordering en bewaking van de kwaliteit van psychotherapie voor kinderen, jeugdigen en hun omgeving. Het centrale doel van de VKJP is het bieden van toegankelijke en deskundige hulp aan jongeren met psychische problemen, met de focus op het welzijn van het kind en het gezin.

VPeP

Vereniging voor Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie.

De VPeP, voorheen bekend als de Vereniging voor Rogeriaanse Therapie, promoot het gedachtegoed van Carl Rogers sinds 1962. Met ongeveer 500 leden streeft ze naar het bevorderen van persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie. De missie van VPeP is om een thuisbasis te bieden voor haar leden, het gedachtegoed te verspreiden en de toepassing ervan te bevorderen. Dit wordt gerealiseerd door het stimuleren van kwalitatieve opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en publicaties, en het vergroten van bekendheid. VPeP bevordert verbondenheid door middel van webinars, congressen, het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, samenwerkingen binnen P3NL en internationale verbanden.

Login

Bedankt voor je bericht!

We hebben je bericht in goede orde ontvangen en zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.​

Je bericht is naar de coach verzonden!

De coach zal hier zo snel mogelijk op reageren.

Je coach profiel is aangepast!

Moment jouw profiel wordt aangemaakt